Platte daken

Het platte dak is vaak het meest ondergewaardeerde element van een woning, toch is deze zeker niet onbelangrijk. Om uw platte dak geoptimaliseerd van een lange levensduur te laten genieten, adviseren wij deze regelmatig te onderhouden. Weijers Platte Daken biedt oplossingen voor alle verschillende mogelijke daksystemen.

1. Bitumineuze dakbedekking: APP, SBS en shingles

Wij bieden voor zowel APP als SBS bitumineuze dakbedekking. Het voordeel van APP is dat deze beter bestand is tegen hoge UV straling dan SBS. SBS wordt voornamelijk gebruikt wanneer er een laag van ander materiaal over de dakbedekking heen ligt. Zoals bijvoorbeeld terrastegels of kiezelstenen. Shingles is ook een vorm van bitumineuze dakbedekking. Voorheen werden ze voornamelijk op tuinhuizen en balkonoverkappingen geplaatst, toch zien wij ze steeds vaker terug komen als dakbedekking bij woningen. De shingles zijn stevig maar daarnaast ook licht in gewicht en gemakkelijk op het dak te monteren. Toch is het van belang dat deze vakkundig geplaatst worden, om zo te zorgen voor optimale waterdichtheid, veilige installatie en een lange levensduur.


Platte daken Bitumineuze dakbedekking


2. Kunststof dakbedekking: EPDM systemen, PVC daken en POCB

Het voordeel aan kunststof dakbedekking is dat deze milieuvriendelijk is, omdat hier geen brander aan te pas hoeft te komen. Kunststof dakbedekking brengen wij aan in de vorm van EPDM systemen en PVC daken. EPDM dakbedekking vergt weinig onderhoud en heeft een erg lange levensduur. Voor PVC daken geldt dat deze bij vervanging compleet 100% gerecycled kan worden.


Platte daken Kunststof dakbedekking


3. Zink- en loodwerken

Ook voor zink- en loodwerken biedt Weijers Platte Daken de benodigde kennis. Het verwerken van zink en lood is bewerkelijk en vraagt om gedegen werk van specialisten. De siermetalen zorgen voor een prachtige uitstraling van het pand.


Zink- en loodwerken


4. Natuur- en kunstofleien

Leien vormen al eeuwenlang een perfecte bedekking voor dak en gevel. Wij bieden verschillende soorten leien zoals natuurleien, kunstofleien en vezelrijke leien. De vezelrijke lei (eternit) is niet asbesthoudend.


Natuur- en kunstofleien